Често задавани въпроси

Сандвич панели с Магнезиеви плоскости

Основните предимства са следните:

 • Много добра изолация.
 • Сглобяването е изцяло сух процес.
 • Нямате нужда от допълнителна топлоизолация. 
 • Сглобената постройка е готова за мазилка отвън и латекс/тапети отвътре. По желание, от вътрешната страна може да се добави минерална вата с гипсокартон, или само гипсокартон (залепен или на конструкция).
 • Стените са идеално прави, което спестява неприятности в довършителните процеси.

Създадохме панелите основно за постройки за жилищни нужди. За сезонно ползване (вили, бунгала), както и за складове, цехове и други нежилищни сгради, предлагаме по-тънки стенни панели, за да се избегне излишно оскъпяване, където не е нужна толкова добра топлоизолация. 

Къщите, изградени с нашите панели, също са сглобяеми. Но докато повечето сглобяеми къщи се правят със СИП панели и техни разновидности, както и с дървена конструкция, ние предлагаме EPS панели с Магнезиеви плоскости, монтирани с метална конструкция. 

Не, не е необходима. Предлагаме панелите с различна дебелина и плътност на материала. Изолацията във външните стенни панели с дебелина 17 см е напълно достатъчна. По-малки дебелини се използват за вътрешни стени и сезонни постройки.  Ако имате желание, стените могат да станат и по-дебели, до 25 см.

Технически е изпълнимо, но не е желателно, т.к. дървената конструкция търпи промени във времето и е възможно отваряне на фуги. Препоръчваме използването на метална конструкция.
Ако все пак решите постройката да се изгражда с дървена конструкция, за целта изработваме т.нар. СИП панели (OSB плоскости и EPS).

В панелите ни са изрязани канали, в които да влизат “П” профилите на металната конструкция. Така металът остава скрит вътре в панела и възпрепятства образуването на конденз. Възможно е да облечете вече съществуваща метална конструкция, но остава допълнителното скриване на конструкцията, която ще остане видима. 

Препоръчваме битумни керемиди, ондулин или ламарина с имитация на керемиди. Ако искате да използвате керамични керемиди, се налага допълнително подсилване на конструкцията.

Ако имате нужда от преградни стени, или постройка, при която не е нужна топлоизолация, нашите панели може да не са изгоден вариант. Те са създадени, за да осигуряват енергоефективност и да спестят допълнителната топлоизолация, която се поставя при жилищните сгради. 

Цената за груб строеж е ориентировъчно 320 лв./м2 застроена площ, като включва:

 • Външни стенни панели с дебелина 17 см
 • Вътрешни стенни панели с дебелина 10 см
 • Покривни панели с дебелина 10 см
 • Метална конструкция
 • OSB 9 мм за покрив
 • Битумни керемиди
 • Крепежи, консумативи за изграждането

За да изготвим по-точна оферта, ни е нужна конструктивната част от проект за сглобяема постройка.

Да, предлагаме.

Да, при наличие на основни технически умения и инструменти. Сглобките са еднакви в цялата постройка, не е нужна и тежка техника. Ще Ви предоставим цялата необходима информация и ще сме на разположение по време на целия процес. 

Не, може да бъде и четирискатен, като това повишава цената, заради по-високата сложност на изпълнение и получаване на повече отпадъчен материал при разкроя на панелите.

Да, след монтажа на панелите и поставяне на дограма, постройката е готова да се шпаклова със стъклофибърна мрежа и можете да нанесете шпакловка и мазилка.

Не, но е за предпочитане. 

Да, разбира се. Изработваме ги с предварителна заявка, като можете да изберете различни дебелини и плътност на EPS сърцевината, както и различна дебелина на Магнезиевите плоскости.

Всички документи като при традиционното строителство, освен ако не искате да е преместваема постройка, а за това трябва да се консултирате с главния архитект на съответната община.

1. Изчертавате (може и на ръка) разпределение на постройката с всички размери. Можете да ползвате и този инструмент: http://www.сглобяемикъщи.ею/PlanningWiz.html
– обмислете колко да са дебели стените и колко ската да е покрива (най-изгодно излиза да е двускатен)
2. Ние ще изчислим цената за панелите + металната конструкция
3. Ако искате да е включен фундамента, дограмата и довършителни работи, ще Ви дадем оферта и за тях.
4. Консултация с конструктор. Можем да препоръчаме конструктор, който е запознат с технологията ни.

Сандвич панели с OSB (СИП панели)

За сглобяеми къщи с дървена конструкция. 

За покрививсеки вид къщи.

Не предлагаме монтаж. 

Сандвич панели с плоскости фазер

Не предлагаме монтаж. 

bg_BGБългарски